Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці Харківської області у 2010 році отримали більше 1700 слухових апаратів. Ігор Шурма

Мешканці Харківської області у 2010 році отримали більше 1700 слухових апаратів. Ігор Шурма

За кошти обласного бюджету у 2010 році в межах реалізації заходів обласної програми «Здоров'я Слобожанщини» для дітей Харківської області було закуплено 157 слухових апаратів на суму 713 тис.грн. З урахуванням слухових апаратів, закуплених за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів, у 2010 році отримали слухові апарати 192 дитини Харківської області. Всього у 2010 році мешканці Харківської області отримали більше 1700 слухових апаратів 10 модифікацій. Загальна вартість отриманих апаратів – майже 1,9 млн.грн. (вартість 1 апарату – від 1250 грн. до 4000 грн.). Про це сьогодні під час благодійної акції з вручення слухових апаратів повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Також минулого року за кошти обласного бюджету було закуплено З кохлеарні імпланти на суму 900 тис. грн. За рахунок державного, обласного бюджету та залучених позабюджетних коштів у 2010 році кохлеарну імплантацію проведено 10 дітям Харківської області.

«Харківська область практично єдина в Україні, яка виділяє кошти з обласного бюджету для забезпечення слуховими апаратами дітей, інвалідів, ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни. Сподіваюсь, наш приклад буде підтриманий в Україні, і тоді сотні тисяч дітей та дорослих зможуть отримати слухові апарати», - підкреслив Ігор Шурма.

Як зазначив професор, завідувач кафедри дитячої отоларингології, аудіології та фоніатрії Національної медичної академії післядипломної освіти ім.Шупика Анатолій Косаківський, ситуація із захворюваннями органів слуху у дітей в Україні досить складна. Більше 1 млн. дітей потребують лікування різного ступеню складності, з них більше 3 тис. дітей – у віці до 3 років. «На жаль, сьогодні держава не може забезпечити якісною слуховою технікою всіх, хто її потребує. Хочу висловити особливу подяку Харківській облдержадміністрації за ті зусилля, які вона покладає для подолання цієї проблеми», - зазначив Анатолій Косаківський.