Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов спростував вигадки деяких ЗМІ щодо IT-парку в Харкові

Юрій Сапронов спростував вигадки деяких ЗМІ щодо IT-парку в Харкові

 «Останнім часом в деяких ЗМІ з'явилися висловлювання на адресу майбутнього IT-парку в Харкові, де він порівнюється з «потьомкінськими селами» для програмістів. Мовляв, в облдержадміністрації зберуть програмістів на одній території, змусять розробити інноваційний програмний продукт, а потім заберуть його і продадуть Microsoft. Таким виглядає IT-парк в очах наших опонентів і критиків, і в ці вигадки вони хочуть змусити повірити жителів Харківської області. На самій же справі IT-парк буде суперсучасним майданчиком з потужним Дата-центром, куди ми запрошуємо всіх талановитих програмістів для реалізації власних ідей. Приходьте, розробляйте і продавайте свої інноваційні продукти, а ми вам будемо тільки допомагати», - так заступник голови ХОДА Юрій Сапронов прокоментував проект створення у Харкові IT-парку під час зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією 24 лютого.  

Віце-губернатор повідомив, що прикладом для створення проекту в нашому місті послужив аналогічний IT-парк в Казані.

«По суті це буде офісний комплекс, в якому завдяки синергії взаємодії працючих в ньому компаній будуть народжуватися інноваційні IT-проекти, конкурентоспроможні на світовому ринку», - зазначив Юрій Сапронов. 

У результаті обговорення учасники зустрічі вирішили найближчим часом провести спільний круглий стіл щодо створення в Харкові IT-парку, на якому будуть обговорюватися проблеми та перспективи компаній, що працюють у цій сфері. 

Теги