Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» дозволить скоротити в 1,5-2 рази термін розгляду документів. Михайло Рабинович

Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» дозволить скоротити в 1,5-2 рази термін розгляду документів. Михайло Рабинович

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, в найближчі дні буде підписано закон «Про регулювання містобудівної діяльності» з урахуванням пропозицій Президента України Віктора Януковича.  «Цей закон дозволить скоротити в 1,5 - 2 рази термін розгляду документів, а також дозволить паралельно вести проектні роботи і займатися будівництвом», - підкреслив Михайло Рабинович.  

Він зазначив, що підготовчий період - досить важка стадія робіт для забудовників. «Тепер на підготовчий період не потрібно отримувати жодних дозволів. Ця стадія робіт буде просто декларуватися в держархбудконтролі, - повідомив він. - Буде діяти декларативний принцип на види робіт, які не вимагають експертиз». 

За словами начальника Головного управління містобудування та архітектури ХОДА, цей закон дозволить проводити досить великий обсяг підготовчих робіт паралельно з робочими процесами. 

«Значно скоротиться кількість погоджень, - зазначив Михайло Рабинович.- З набранням чинності закону «Про регулювання містобудівної діяльності» повинен вступити в силу принцип єдиного вікна, що дозволить замовнику скоротити час на отримання дозволу».