Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За два роки після аварії в Лозовій для ліквідації її наслідків не було зроблено нічого. Михайло Добкін

За два роки після аварії в Лозовій для ліквідації її наслідків не було зроблено нічого. Михайло Добкін

У 2010 році в дуже короткі терміни була вирішена проблема з відселенням родин військовослужбовців з території військової частини у Лозовій. У попередні роки робота з ліквідації наслідків вибухів практично не велася, - підкреслив 17 лютого в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

«За два роки після аварії в Лозовій для ліквідації її наслідків не було зроблено зовсім нічого. По-перше, територія частини так і не була очищена від розкиданих по всій технічній зоні боєприпасів. І мова йшла не про кілька снарядів, а про 41 тисячу тонн. По-друге, ті 114 сімей, які проживали на території арсеналу, ніхто і не думав відселяти. Навіть звернення до центральних органів влади не було підписано і надіслано», - підкреслив голова області.

За його словами, в 2010 році робота була організована дуже оперативно як з розмінування території, так і щодо відселення людей.

«Всього 4 місяці пройшло після мого першого звернення до Президента України Віктора Януковича до того моменту, коли ми почали роздавати людям ордери на нові квартири. Для цього з резервного фонду Держбюджету було виділено 31,5 млн. грн., на які було придбано 121 квартиру в новобудовах з поліпшеним плануванням у м. Лозова та селищі Пісочин. Це дозволило не тільки організувати безпеку людей, але і поліпшити їхні житлові умови, оскільки багато хто з них стояв учерзі на квартиру», - зазначив Михайло Добкін.