Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році фінансування освітньої сфери планується збільшити на 4%

У 2011 році фінансування освітньої сфери планується збільшити на 4%

Як повідомив 16 лютого під час прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у 2011 році фінансування сфери освіти в Харківській області складе 2,4 мільярда гривень. Це на 4% більше, ніж у минулому році. При цьому тільки в січні поточного року зарплатний фонд установ освіти області склав 138,3 мільйона гривень.

Як зазначив Роман Шаповал, в області проводиться робота щодо поліпшення якості харчування дітей у дошкільних установах і школах.

«Ми зараз не знайдемо жодного сільського або міського дитсадка, де вартість харчування менше 10 гривень. На сьогоднішній день ми можемо сказати, що у нас середнє виконання натуральних норм - 87%. Також нам вдалося збільшити вартість харчування для школярів 1-4 класів до 5 гривень і затвердити її рішеннями місцевих рад», - повідомив він.

На даний момент утримання одного школяра обходиться бюджету Харківської області в середньому в 6039,8 гривень на рік, а на кожного вихованця дошкільних установ регіону витрачається щорічно 6371,5 грн.