Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заборгованість промислових підприємств Харківщини із заробітної плати протягом півроку зменшилась на 25%

Заборгованість промислових підприємств Харківщини із заробітної плати протягом півроку зменшилась на 25%

Як повідомив 1 лютого в ході прес-конференції начальник ГУ промисловості, транспорту та зв’язку ХОДА Юрій Гуренко, станом на 1 січня 2011 року заборгованість із заробітної плати по промисловості області становить – 87,8 мільйонів гривень. При цьому 85% цієї суми припадають на підприємства державної форми власності.

За словами Юрія Гуренка, найбільше боргів перед своїми співробітниками мають підприємства, що підпорядковуються Державному агентству України з управління державними корпоративними правами та майном. Зокрема, завод імені Шевченка заборгував 25,1 мільйон гривень, ХАЗ – 15,9 млн.грн., завод імені Малишева – 12,8 млн.грн.

ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод», що підпорядковується Міністерству інфраструктури України, має борг у сумі 6,5 млн.грн., а ДП «Харківський завод електроапаратури» (Державне космічне агентство України) – 6,2 млн.грн.

У той же час Юрій Гуренко підкреслив, що протягом другого півріччя 2010 року заборгованість загалом по Харківській області знизилася на 25%, або на 29 мільйонів гривень.

При цьому основною причиною заборгованості він назвав поганий менеджмент, який в останні роки спостерігався як всередині проблемних підприємств, так і в центральних органах влади, відповідальних за ту чи іншу галузь.

«Проблеми виникли не в 2010 році, а накопичували протягом кількох років. І та ситуація, яка на сьогодні склалася, зокрема, з підприємствами колишнього Міністерства промислової політики, - це завод ХЕМЗ, завод імені Шевченка – була б не такою скрутною, якби рішення щодо цих підприємств були ухвалені своєчасно», - підкреслив Юрій Гуренко.