Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Іноземні інвестиції в Харківську область в 2010 році склали 619,69 мільйонів доларів. Юрій Сапронов

Іноземні інвестиції в Харківську область в 2010 році склали 619,69 мільйонів доларів. Юрій Сапронов

За підсумками 2010 року, відповідно до офіційних даних Головного управління статистики в Харківській області, в регіон залучено іноземних інвестицій в обсязі 619,69 млн. доларів США. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

«Зростання обсягів іноземних інвестицій по відношенню до 2009 року склало 129,8%. В обласній державній адміністрації немає даних по інших регіонах України, але за оперативною інформацією беру на себе сміливість стверджувати, що цифра приросту іноземних інвестицій в 619,69 млн.доларів США виводить Харківську область на 2-3 місце в Україні за обсягами залучених іноземних інвестицій у 2010 році.

Це - підсумкова, фактична і остаточна відповідь на ту істерію, яка в серпні-вересні 2010 року нагніталася численним повторенням телепрограм та публікацій з коментарями «псевдоекспертів» та екс-керівників у ряді харківських ЗМІ», - резюмував віце-губернатор.

Юрій Сапронов також зазначив, що в обласній державній адміністрації розроблений чіткий план і реалізується системна та послідовна робота щодо поліпшення інвестиційної привабливості регіону.

«Протягом 2011 року буде дано старт не менш, ніж 20-ти новим інвестпроектам з участю іноземного капіталу», - підкреслив заступник голови ХОДА.