Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області приділяється значна увага питанням запобігання та протидії корупції

В Харківській області приділяється значна увага питанням запобігання та протидії корупції

 Як зазначив начальник відділу з питань запобігання та протидії корупції апарату Харківської обласної державної адміністрації Віталій Мухар, в Харківській області приділяється значна увага питанням запобігання та протидії корупції і здійснюється постійний контроль за виконанням заходів щодо виконання Закону України «Про боротьбу з корупцією», указів Президента України, розпоряджень Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голови обласної державної адміністрації.

«Про актуальність обговорення питань запобігання та протидії корупції свідчить інформація територіального управління державної судової адміністрації в Харківській області. Так, протягом поточного року складено 228 протоколів. Судами до адміністративної відповідальності притягнуто 209 осіб, з них:
- за статтею 7 (відповідальність за вчинення корупційних діянь) – 57 осіб;
- за статтею 8 (відповідальність за порушення спеціальних обмежень, встановлених для осіб, уповноважених на виконання функцій держави) - 148 осіб;
- за статтею 9 (відповідальність за порушення вимог фінансового контролю) - 4 особи», - повідомив начальник відділу з питань запобігання та протидії корупції апарату обласної державної адміністрації.

За його словами, найбільша кількість порушень мала місце у Дергачівському районі – 13 порушень, Богодухівському, Вовчанському районах – по 12 порушень, Дворічанському, Чугуївському, Балаклійському районах - по 11 порушень, Куп’янському - 10 порушень, Валківському, Зміївському районах - по 9 порушень. Серед осіб, притягнутих до відповідальності, 10 державних службовців.

Але Віталій Мухар відзначив позитивну роботу з питань запобігання та протидії корупції серед держслужбовців Богодухівської, Дворічанської, Дергачівської, Красноградської та Чугуївської райдержадміністрації.