Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбулося обговорення Угоди про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі

В Харкові відбулося обговорення Угоди про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі

 Сьогодні за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради відбулася зустріч Європейської Бізнес Асоціація, Посольства Великої Британії та Делегацією Євросоюзу в Україні. Темою, так званого «Бізнес ранку» стала «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі: можливості та труднощі».

 В заході взяли участь: заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Ігор Матюшенко, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, начальник відділу політики, комунікацій і проектів Посольства Великої Британії в Україні Аллан Данкан, директор СТА Есоnоmіс & Ехроrt Аnalysts Ltd Марк Хельєр, СТА Есоnоmіс & Ехроrt Аnalysts Ltd Кріс Коскров, менеджер проекту «Підтримка діалогу зацікавлених сторін в Україні щодо запропонованої зони вільної торгівлі ЄЄ - Україна» Сергій Нерпій.

Україна та Європейський Союз зараз ведуть переговори у кількох царинах, спрямовані на створення тісніших економічних та політичних зв'язків у рамках Нової посиленої угоди. Ці переговори розпочалися в березні 2007 року. Угода про вільну торгівлю, як складова частина цього процесу, покликана сприяти розвитку торгівлі між Україною та ЄС.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов під час зустрічі акцентував: «Ми почали процес непопулярних реформ, системних перетворень, яких країна чекала багато років. Ми повинні пройти цим шляхом з метою модернізувати державу відповідно до критеріїв та стандартів членства в ЄС.

Тільки в результаті таких реформ на загальнонаціональному та регіональному рівні ми зможемо виконати стратегічну установку Президента України - підвищити більш ніж на 40 позицій місце в рейтингу бізнес-клімату і не менш ніж на 10 - у загальному рейтингу конкурентоспроможності світових економік».

Також заступник керівника області підкреслив важливість зацікавленості та збалансованого підходу з боку Євросоюзу до стратегічних інтересів України, що знаходиться у паралельній площині з процесом євроінтеграції.