Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину залишили останні осінні призовники

Харківщину залишили останні осінні призовники

25 листопада о 0.50 пасажирським потягом «Харків-Чернігів» на службу у Сухопутних військах до одного з північних регіонів країни була направлена з Харківського обласного військкомату остання команда новобранців осіннього призову із 40 осіб. Про це повідомив Регіональний медіа-центр МО України. Всього протягом жовтня-листопада 2010 року до лав Збройних сил та інших військових формувань було призвано 1220 мешканців Харківської області.

За словами заступника військового комісара Харківського облвійськкомату полковника Юрія Калгушкіна, усі команди юнаків на строкову військову службу відправлені за графіком. При цьому 304 чоловіка, яких було направлено з РВК поза «норми», було зараховано до резерву і до армії вони відправляться наступної весни. Зі всіх призовників для потреб Збройних Сил відібрано 910 осіб (75%), у внутрішні війська МВС направлено 270 юнаків та ще 40 чоловік – до Спеціальної державної служби транспортних сполучень. На альтернативну службу попросилися 6 чоловік.

За рішенням начальника Територіального управління «Північ» генерал-майора Анатолія Сиротенка по результатах роботи в 2010 році Харківський ОВК зайняв перше місце серед восьми регіонів, що входять до зони відповідальності військового об’єднання.

Остаточні підсумки відбору юнаків на строкову військову службу цієї восени будуть підбиті наприкінці грудня. На загальному зібранні усіх членів призовних комісій області будуть визначені кращі райони, райвійськкомати, лікарі та працівники правоохоронних органів.