Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники відділів культури і туризму районів Харківської області взяли участь у виїзному семінарі «Забезпечення соціально-економічних умов для сталого розвитку сільського зеленого туризму»

Представники відділів культури і туризму районів Харківської області взяли участь у виїзному семінарі «Забезпечення соціально-економічних умов для сталого розвитку сільського зеленого туризму»

17- 21 листопада в рамках проекту «Обмін кращими моделями розвитку зеленого туризму в Україні. Закарпаття» відбувся виїзний семінар «Забезпечення соціально - економічних умов для сталого розвитку сільського зеленого туризму». За підтримки управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації організатором семінару виступила громадська організація «Слобожанські оселі» (Сумщенко І.М.). Партнери проекту - Карпатське агентство регіонального розвитку, Рахівська районна державна адміністрація Закарпатської області.

В роботі семінару взяли участь представники відділів культури і туризму районних державних адміністрацій Балаклійського, Барвінківського, Борівського, Вовчанського, Дергачівського, Зміївського, Ізюмського, Харківського, Чугуївського районів Харківської області та представники районних відділів розвитку туризму Бєлгородської області.

Під час семінару рахівчани поділились своїм досвідом за напрямками:
- співпраця влади і громадських організацій в сфері розвитку зеленого туризму;
- досвід роботи з міжнародними фондами і організаціями щодо залучення позабюджетних коштів;
- досвід реалізації проекту «Енергозберігаючі технології на селі»;
- досвід реалізації проекту «Гуцульська бринза» установка і робота сільської міні фабрики з виготовлення гуцульського сиру за підтримки USAID;
- «Відродження гуцульської вівці» - успішний проект співпраці з міжнародними організаціями;
- технології розвитку зеленого туризму в селах.

Надалі відбулися зустрічі з обміну досвідом з головами сільських рад Рахівського району, власниками агрооселі, що приймають туристів.

Під час проведення заходу була надана можливість ознайомитись з практичними основами організації об’єктів розміщення та надання послуг з організованого відпочинку в агрооселях, отримання знань у роботі громадських організацій з Євросоюзом, одержання міжнародних грантів.