Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп'янську відбулося засідання Тимчасової комісії з питань виплати заборгованості по заробітній платі і внескам до Пенсійного фонду

У Куп'янську відбулося засідання Тимчасової комісії з питань виплати заборгованості по заробітній платі і внескам до Пенсійного фонду

 23 листопада в Куп'янську під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Тимчасової комісії з питань виплати заборгованості по заробітній платі і внескам до Пенсійного фонду. У засіданні також взяли участь мер Куп'янська Володимир Демченко, начальник Головного управління праці та соцзахисту населення ХОДА Олена Захуцька, начальник обласного управління Пенсійного фонду України Віктор Ачкасов, Куп'янський міжрайонний прокурор Олексій Хоменко, а також представники міської ради та підприємств-боржників.

У ході наради було відзначено, що у Куп'янську 7 підприємств - боржників із заробітної плати та 37 підприємств - боржників за внесками до Пенсійного фонду. Сума заборгованості по заробітній платі становить 4 млн. грн., заборгованість до Пенсійного фонду - 6,4 млн. грн. Серед найбільших боржників ВАТ «Куп'янський машинобудівний завод», ТОВ «Асток», КП «Куп'янський благоустрій», Куп'янська філія КП «ДРІТ», ТОВ ТД «Куп'янський м'ясокомбінат».

У ході засідання Ігор Шурма акцентував увагу на необхідності найсерйознішого ставлення до вирішення проблеми виплати заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду, оскільки це створює певну соціальну напруженість.Також заступник голови ХОДА підкреслив, що районні управління праці та Пенсійного фонду і прокуратура повинні активізувати роботу з підприємствами-боржниками і не витрачати час на перевірку тих підприємств, де немає заборгованості.

«Координація зусиль влади і прокуратури поставить на місце тих людей, які порушують конституційні права громадян на оплату праці. Ми докладемо максимум зусиль для вирішення цих проблем», - підкреслив Ігор Шурма.