Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація планує виділити 100 тис.грн. на придбання вакцини проти грипу для людей, які входять до груп ризику. Ігор Шурма

Харківська облдержадміністрація планує виділити 100 тис.грн. на придбання вакцини проти грипу для людей, які входять до груп ризику. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, з метою поліпшення ситуації, що склалася з імунізацією населення, ХОДА планує виділити 100 тис.грн. на придбання вакцини проти грипу для безоплатної вакцинації людей, які входять до груп ризику (медичні працівники, освітяни, вагітні та ін.). Крім того, ХОДА рекомендувала всім головам райдержадміністрацій провести аналогічні заходи із закупівлі необхідної кількості доз вакцини.

«На виділені кошти буде придбано близько 2 тис. доз вакцини. Зараз ми не закуповуємо багато вакцини для того, щоб потім не мати проблем зі списанням невикористаних препаратів, як це було з «Таміфлю» та іншими медикаментами, що були завезені до Харкова та області взимку 2009-2010 років. Якщо вакцина буде активно використовуватись, ми розглянемо можливість виділення додаткових коштів», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що вакцинація – це добровільна справа, і влада не може нікому насильно рекомендувати вакцинуватись, але з метою попередження захворюваності органи санепіднагляду проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.