Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінансуватися будуть тільки лише ті проекти, які можуть бути затребувані бізнесом і промисловцями. Михайло Добкін

Фінансуватися будуть тільки лише ті проекти, які можуть бути затребувані бізнесом і промисловцями. Михайло Добкін

«Сьогодні між нашою наукою і реальним сектором економіки, який повинен бути основним замовником всього того, що вчені змогли створити, величезна прірва. Однією з таких причин є застаріла матеріально - технічна база наших провідних наукових установ, яка не дозволяє досягати серйозних результатів. Незважаючи на всі ці проблемні моменти, які стоять на шляху випуску продукту, який буде затребуваний у виробництві, жоден проект у нашій країні не буде фінансуватися за рахунок держави»,- наголосив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Також керівник області відзначив, що кількість подібних проектів буде скорочено, а фінансуватимуться тільки ті проекти, які зможуть бути затребувані бізнесом і промисловцями.

«Сьогодні бажання керівників держави направити наші, поки ще обмежені фінансові можливості, на реалізацію конкретних програм - це показовий приклад того, як потрібно ставитися до будь-якого економічного питання.

Фінансування потрібно виділяти тим, хто вже зумів досягти конкретних результатів, кому потрібна допомога для того, щоб удосконалити і реалізувати те, що вже почало працювати і приносити прибуток, - акцентував Михайло Добкін.

- Іншого шляху для відродження для нашої країни немає, крім того, який пропонує сьогодні Президент України. Найголовніше те, що сьогодні абсолютно зрозумілі шляхи його реалізації»