Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Плановий виїзд у Зміївський район заступника голови ХОДА

Плановий виїзд у Зміївський район заступника голови ХОДА

2 листопада заступник голови ХОДА Ігор Шурма з робочою поїздкою відвідав Зміївський район. У ході візиту він провів особистий прийом громадян, а також відвідав комунальне підприємство «Стоматолог», яке надає допомогу в безоплатному зубопротезуванні відповідно до державної програми, і зустрівся з персоналом Центральної районної лікарні. Під час особистого прийому до Ігоря Шурми звернулося кілька людей, яким було надано допомогу в різних питаннях. Зокрема, одна людина була скерована на лікування в обласну клінічну лікарню для лікування глаукоми, друга – направлена на проходження лікування в обласній клінічній лікарні з наступною реабілітацією з приводу серцево-судинних захворювань в санаторії «Роща». Також було проконсультовано трьох людей, які мають статус чорнобильців.

Окрім цього до заступника голови області звернулися батьки дитини, яка вже протягом трьох тижнів знаходиться в реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні. За цей час з обласного бюджету на придбання медикаментів вже було виділено 11 тисяч гривень, і ще 10 тисяч гривень потрібно на ті медикаменти, яких немає в лікарні. 3,5 тисячі вже виділили меценати зі Зміївського району, а з приводу решти суми запропоновано звернутися до комісії щодо виділення матеріальної допомоги для закупівлі медикаментів, які не можна закупити з державного бюджету.

Що стосовно підприємства «Стоматолог», то, як повідомив Ігор Шурма, наразі на Зімївський міжрайонний стоматологічний центр виділено 90 тисяч гривень. З них на сьогоднішній день освоєно 61%, при цьому послугами центру користуються і мешканці Краснокутського району.

У ході зустрічі з медперсоналом ЦРЛ Ігор Шурма передав закладу партію нового медичного обладнання.

«Під час зустрічі з медичним персоналом Центральної районної лікарні було вручено для всіх 20 ФАПів Зміївського району сумки-укладки, які ми закупили вже для всіх фельдшерсько-акушерських пунктів області. Також лікарні було передано 44 слухових апарати, з них 7 для дітей, що повністю зняло всю чергу тих людей, які їх потребують і стояли в реєстрі станом на 1 червня 2010 року. Окрім цього було затверджено список з 24 пацієнтів з катарактою, які 3 числа будуть доставлені у Харків на операцію», - повідомив Ігор Шурма.

Також він відзначив, що у ході зустрічі з працівниками ЦРЛ всі вони позитивно сприйняли повідомлення, що всі ФАПи і сільські амбулаторії будуть передані на баланс районних лікарень.