Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод імені Малишева увійде до концерну з виробництва бронетанкової техніки

Завод імені Малишева увійде до концерну з виробництва бронетанкової техніки

У рамках реформування оборонної галузі України планується створення вертикалі інтегрованих структур за різними напрямками діяльності, де підприємства однієї сфери будуть об'єднуватися в потужні концерни. Завод імені Малишева і КБ імені Морозова стануть частиною бронетанкового об'єднання.

Про це 28 жовтня під час брифінгу за підсумками передачі 10 танків «Булат» Міністерству оборони повідомив заступник міністра промислової політики Костянтин Кучер.

«На сьогоднішній день стоїть питання реформування оборонного комплексу, створення вертикалі інтегрованих структур за напрямами. Це буде бронетанкова техніка, авіаційна, судобудівельна, ППО. При створенні вертикалі ми будемо створювати найпотужніші концерни, які будуть здатні в сукупності випускати будь-яку продукцію світового рівня. Тому що одне підприємство не може виготовити кінцевий продукт самостійно, по кооперації задіюється ще багато підприємств.

Одна з цих структур буде спеціалізуватися по бронетанковій техніці. Туди буде входити завод імені Малишева, КБ імені Морозова та ще кілька підприємств», - сказав він.

За словами Костянтина Кучера, для великих концернів буде простіше знаходити фінансування, що дозволить їм випускати якісну техніку.