Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Потенціал наповнення бюджету за допомогою виведення з тіні реальної зарплати ще дуже великий. Михайло Добкін

Потенціал наповнення бюджету за допомогою виведення з тіні реальної зарплати ще дуже великий. Михайло Добкін

«Наш досвід боротьби проти виплати зарплати «у конвертах» показує, що потенціал наповнення бюджету за допомогою виведення з тіні реальної зарплати ще дуже великий. У вересні ми зібрали додатково до бюджету 5 млн. грн., провівши роботу тільки з 12 районами. Така робота триває, і за 3 тижні жовтня дохідна частина обласного бюджету збільшилася ще на 7 млн.грн. І це в умовах того, що економіка зараз працює тільки на 50% своїх можливостей, оскільки оздоровлення після кризи ще повністю не відбулося», - зазначив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що підтримує ідею ввести відповідальність за зарплату «в конвертах» як роботодавців, так і працівників, які її отримують.

«Людина, яка отримує зарплату «в конверті» несе точно таку ж відповідальність як той, хто її виплачує. Такі люди не беруть участь у поповненні місцевого бюджету, а 2/3 доходів обласного, міського та районних бюджетів становить саме прибутковий податок», - зазначив Михайло Добкін.