Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фільм «Червоний трикутник» - розповідь про жахи концтаборів очима молодих

Фільм «Червоний трикутник» - розповідь про жахи концтаборів очима молодих

«Мій сьогоднішній фільм - розповідь про жахи концтаборів очима молодих. От якщо завтра почнеться війна, вбивати будуть не старих, вмирати будуть перш за все молоді. Вони підуть на смерть. І щоб це не повторилося, я зробив цей фільм», - заявив перед прем'єрним показом фільму «Червоний трикутник» режисер фільму, лауреат II Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" В'ячеслав Серкез.  Він також висловив подяку голові ХОДА Михайлу Добкіну і в.о.міського голови Геннадію Кернесу за допомогу в реалізації проекту. «Михайло Добкін допоміг мені здійснити мою ідею. Михайло Маркович, я 20 років мріяв зняти фільм про колишніх в'язнів фашистських концтаборів. І ваша підтримка, і підтримка Геннадія Адольфовича Кернеса - це не гучні слова, я хочу вам подякувати за те, що ви просто нас підтримали. Адже все коштує грошей: потрібно камеру взяти, за світло сплатити, потрібно знімальну групу годувати. Ви пішли мені назустріч і допомогли», - заявив В'ячеслав Серкез.

Режисер розповів, що він вже 3 роки збирає матеріали про ветеранів Великої Вітчизняної війни і хоче зняти за ними книгу пам'яті міста Харкова. 

«Зараз у мене зібрано спогади 70-75 ветеранів Великої Вітчизняної війни Харкова та Харківської області. У мене є величезна мрія зробити Книгу пам'яті міста Харкова. Я думаю, це буде пам'ять для молодих. На тій війні вмирали не старі, їм було по 17-18 років», - сказав він. 

Теги