Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держава в 2011 році планує закупити кілька пожежних танків

Держава в 2011 році планує закупити кілька пожежних танків

У 2011 році для потреб МНС планується закупити більш півдесятка пожежних танків. Про це 14 жовтня під час брифінгу за підсумками візиту на 61-й арсенал у Лозовій повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

«У цю програму ми закладаємо кошти на придбання пожежних танків, тому що подібна техніка повинна бути в бойовій готовності, як і сили МНС. З розрахунку, що 400 тисяч гривень коштує 1 танк, я думаю, що в наступному році як мінімум 5 - 7 танків ми придбаємо», - повідомив Андрій Клюєв.

Також він підкреслив, що найближчим часом планується прийняти державну програму, яка дозволить значно збільшити можливості країни щодо боротьби з надзвичайними ситуаціями.

«Є доручення Президента, Прем'єр-міністра, і ми зараз разом з Міністерством з надзвичайних ситуацій, Міноборони, з усіма регіонами та губернаторами готуємо таку програму. Вона буде закладена до державного бюджету, буде повністю фінансуватися. Сюди буде входити і моніторинг території України з повітря, і наземне спостереження, придбання пожежної та спеціальної техніки. Тобто, це комплексна програма для того, щоб мінімізувати наслідки тих чи інших надзвичайних ситуацій», - зазначив перший віце-прем'єра-міністр.