Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На кордоні Росії і Україні буде створено технопарк «Слобожанщина»

На кордоні Росії і Україні буде створено технопарк «Слобожанщина»

На кордоні двох областей буде створено українсько-російський технопарк «Слобожанщина». Про це заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов повідомив на врученні студентам і молодим вченим національного університету ім.Каразіна стипендій Харківського міського благодійного фонду Юрія Сапронова.  «Технологічні розробки, які ведуться в університеті, мають пріоритетний напрямок у розвитку, а створення технопарку «Слобожанщина» на кордоні двох областей України та Росії дозволить молодим вченим реалізувати багато ідей. Виробництво продукції з високою доданою вартістю на основі інноваційно-інвестиційної моделі - це тут шлях, по якому має йти Україна. Показовим тут є приклад Росії, яка за п'ять років багато чого досягла в економічному розвитку, тоді як наша країна весь цей час продовжувала котитися вниз. Два, максимум три роки дається нам, щоб реалізувати Програму реформ Президента України Віктора Януковича. Якщо ми цього не зробимо, всім чиновникам з ганьбою доведеться писати заяви про звільнення», - заявив віце-губернатор. 

Юрій Сапронов презентував перед студентами і молодими вченими книгу «Основи сталого розвитку Харківської області до 2012 року» і запросив їх взяти участь в написанні стратегії розвитку області. 
 «Багато років я дивився на життя з вікон високих кабінетів. Коли перейшов на державну службу, я побачив зруйноване село, вбите виробництво і пограбованих людей. Майбутнє України за інноваційно-інвестиційною моделлю розвитку і за вами, молодими фахівцями та вченими. Стипендії, які ви сьогодні отримали, є гарним прикладом приватно-державного партнерства, традиційного для розвинених європейських країн», - резюмував заступник голови ХОДА.