Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення технопарків у прикордонних областях відродить колишню інтенсивність взаємовідносин Росії та Україні

Створення технопарків у прикордонних областях відродить колишню інтенсивність взаємовідносин Росії та Україні

Як повідомив в ефірі передачі обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова ХОДА Михайло Добкін, потенціал діючих єврорегіонів задіяний далеко не повністю.  «Сьогодні багато хороших починаннь доводиться відроджувати з нуля. Є реальне бажання керівництва Бєлгородської області, є реальне бажання керівництва Харківської області - ми відновимо колишню інтенсивність наших відносин, ми відродимо ті проекти, які сьогодні ще залишились актуальними», - зазначив голова ХОДА.

На його думку, одним з варіантів розвитку відносин між двома країнами є створення технопарків у прикордонних областях, які, отримавши певні пільги оподаткування, зможуть більше коштів інвестувати в науку і створення високотехнологічного виробництва. 

Довідково

Єврорегіон (англ. Euroregion) - європейська форма міжнародної інтеграції, заснована на тісному співробітництві двох або кількох територіальних утворень, розташованих у прикордонних районах сусідніх держав Європи. У 2003 створено єврорегіон «Слобожанщина» у складі Бєлгородської області Росії та Харківської області України.