Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Кабінеті міністрів розглядається питання про виділення компенсації харківським сільгоспвиробникам за загиблі озимі

У Кабінеті міністрів розглядається питання про виділення компенсації харківським сільгоспвиробникам за загиблі озимі

У Харківській області зроблено все необхідне для підтримки сільгоспвиробників, які понесли значні збитки через загибель озимих у зв'язку зі складними погодними умовами, - підкреслює заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, на даний момент всі документи, необхідні для виділення компенсації, знаходяться на розгляді в декількох міністерствах, після чого в Кабміні буде прийнято рішення - чи отримають харківські аграрії ці гроші.

«Сьогодні це питання знаходиться під особистим контролем губернатора. На даний момент розглядають матеріали Міністерство надзвичайних ситуацій, Міністерство економіки і Міністерство фінансів. МінАПК свій висновок вже надало. Коли всі ці погодження будуть зібрані, вони будуть передані до Кабінету міністрів, а там вже будуть приймати рішення.Те, що залежало від влади Харківської області, вже зроблено», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Також він зазначив, що Харківська область - єдина в Україні, яка у значних масштабах постраждала від погодних умов.Сільгоспвиробники регіону зазнали збитків на суму в 173 мільйони гривень.