Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вирішити проблему погашення заборгованості за природний газ у повному обсязі можливо тільки за умови відшкодування різниці в тарифах. Володимир Бабаєв

Вирішити проблему погашення заборгованості за природний газ у повному обсязі можливо тільки за умови відшкодування різниці в тарифах. Володимир Бабаєв

Підприємства Харківської області заборгували за спожитий в минулому опалювальному сезоні газ 267,8 мільйонів гривень. Розрахуватися з боргом на 100% можливо тільки за умови вирішення на державному рівні питання відшкодування різниці в тарифах, а також погашення боргів бюджетними установами.

Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

За його словами, установи, що фінансуються з державного бюджету, заборгували 22,5 млн.грн, організації, що фінансуються з державних бюджетів - 39,2 млн.грн.

«Певним джерелом для 100%-их розрахунків по області є погашення заборгованості за надані послуги теплопостачання населенню, сума заборгованості по їх оплаті складає 560,1 млн.грн., але через відсутність дієвих механізмів, та низьку платоспроможність боржників, сума погашення заборгованості населення буде незначною (24,6 млн.грн.). Тому вирішити проблему погашення заборгованості за природний газ у повному обсязі можливо тільки за умови вирішення на державному рівні питання відшкодування різниці в тарифах», - зазначив Володимир Бабаєв.

За його словами, відшкодування теплопостачальним підприємствам з державного бюджету різниці в тарифах для населення за минулі роки та минулий опалювальний період, згідно до розрахунків, має становити 157,2 мільйона гривень, відшкодування різниці в ціні природного газу на теплопостачання бюджетних установ – 61,2 мільйона гривень. Крім цього планується отримати відшкодування теплопостачальним підприємствам різниці в тарифах для населення від надання населенню послуг з гарячого водопостачання у зв'язку з прийняттям постанови НКРЕ від 13.07.09 № 813, якою з 1.08.10 встановлено нову ціну на природний газ для населення (збитки КП «Харківські теплові мережі» від надання населенню послуг з гарячого водопостачання за серпень-вересень п.р. орієнтовно складатимуть 12,8 млитрн.).
 

Теги