Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Об’єкти теплового та водопровідно-каналізаційного господарства закінчують підготовку до роботи в зимовий період

Об’єкти теплового та водопровідно-каналізаційного господарства закінчують підготовку до роботи в зимовий період

Закінчується підготовка котелень та теплових мереж до опалювального сезону. В цілому по області вже підготовлено 982 котельні, що становить 99% від запланованого, та 2105,3 кілометрів теплових мереж (98,4%). На підготовку витрачено 72,2 мільйона гривень, що на 10 мільйонів більше, ніж було заплановано. Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

За його словами, ще не закінчено роботи з підготовки котелень у Балаклійському та Куп’янському районах, а також у містах Куп’янськ і Харків. У Дворічанському та Красноградському районах і у місті Харків ще не повністю готові до зими теплові мережі.
Що стосовно водопровідно-каналізаційного господарства, то, як зазначив Володимир Бабаєв, об’єкти цієї галузі в цілому готові до роботи в осінньо-зимовий період. На разі на виконання робіт витрачено 19,2 мільйона гривень, що становить 88,7% від запланованої суми. В той же час є відставання по деяким районам.
«Кожного року виникають проблеми по забезпеченню централізованим водопостачанням мешканців с.Високий, с.Буди, смт.Покотилівка Харківського району. Водопровідно-каналізаційні підприємства, які обслуговують ці населені пункти, проводять ремонтні роботи щодо відновлення водопостачання, але через невистачання коштів, проблеми щодо водозабезпечення досі залишаються не вирішені.
Через невідповідність діючих тарифів, є значні фінансові проблеми в роботі КП ВТП «Вода» м. Харкова. Підприємство лише за 2010 рік наростило понад 10 млн.грн боргу за електроенергію. Такий стан може призвести до перебоїв в водопостачанні м. Харкова», - підкреслив Володимир Бабаєв.
Також він повідомив, що об’єкти міського електротранспорту готові на 68%. 

Теги