Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Борг підприємств, установ та організацій області по внесках до Пенсійного фонду становить 254 млн. грн.

Борг підприємств, установ та організацій області по внесках до Пенсійного фонду становить 254 млн. грн.

Як повідомила під час спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, в цілому по області борг підприємств, установ та організацій по внесках до Пенсійного фонду України у вересні зріс на 9,3 млн. грн. (на 3,8%) і на 24 вересня становить 254 млн. грн.

За інформацією Олени Захуцької, борги до Пенсійного фонду в серпні зменшилися за рахунок погашення заборгованості Харківським державним авіаційним виробничим підприємством у сумі 9,6 млн. грн. В цілому заборгованість державних підприємств в минулому місяці скоротилась на 2,8 млн. грн. і на 1 вересня складала 139 млн. грн.

«Проте, невиплата зарплати великими державними підприємствами у вересні призвела до зростання заборгованості по внесках до Пенсійного фонду зазначеної категорії платників на 4,4 млн. грн., і на сьогодні їх борги складають 143 млн. грн.», - зазначила Олена Захуцька.

Вона також повідомила, що у вересні житлово-комунальні підприємства області збільшили борг до Пенсійного фонду на 508 тис. грн., і на сьогодні він складає 36,4 млн. грн. Крім того, погашення заборгованості по внесках до Пенсійного фонду активних сільськогосподарських підприємств відбувається недостатніми темпами. У вересні вона скорочена лише на 481 тис. грн. (10,8%) і на 24 вересня складає 4 млн. грн.