Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Броніслав Коморовський, Микола Азаров та Михайло Добкін вшанували пам'ять жертв тоталітаризму

Броніслав Коморовський, Микола Азаров та Михайло Добкін вшанували пам'ять жертв тоталітаризму

На Меморіалі жертв тоталітаризму в Лісопарку Президент Польщі Броніслав Коморовський, прем'єр-міністр України Микола Азаров, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, а також громадяни Польщі та харків'яни вшанували пам'ять польських та українських громадян, які стали жертвами тоталітаризму. У ході заходів Броніслав Коморовський, Микола Азаров та Михайло Добкін поклали квіти до меморіалу. Архієпископ Харківський та Ізюмський Онуфрій провів заупокійне богослужіння.

Звертаючись до присутніх на меморіалі родин загиблих, Броніслав Коморовський зазначив величезне значення, яке харківський меморіал має для поляків. «Цей меморіал, де увічнена не тільки колективна, але й індивідуальна пам'ять про кожну людину, де вигравірувано ім'я кожного, є торжеством правди над насильством і мучителями», - зазначив Президент Польщі.

Микола Азаров підкреслив, що меморіал є ще однією ланкою, яка пов'язує польський і український народи. «Те, що ми сьогодні зібралися разом у цьому місці, говорить про те, що два народи знайшли спільну, чесний і дружній шлях», - зазначив прем'єр-міністр України.