Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота райдержадміністрацій постійно моніториться та контролюється

Робота райдержадміністрацій постійно моніториться та контролюється

«Одразу після формування складу РДА ми почали вивчати існуючу в районах ситуацію, те, як відрегульована робота в РДА. Ми побачили багато як позитивних, так і негативних моментів», - повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

За його словами, в попередні роки в роботі багатьох РДА був відсутній контроль: робота проводилась планово, але в переважній більшості випадків не було контролю за виконанням завдань. «Це відображалося на роботі РДА, тому що по декілька разів планувались одні й ті ж заходи та завдання. Заплановані завдання не виконувались, в зв’язку з чим існувала певна розбалансованість в роботі РДА», - підкреслив Василь Хома.

Крім того, за словами заступника голови ХОДА, майже у всіх районах не проводились регулярно засідання колегії та господарського активу, а керівники РДА та їх заступники, ігноруючи вимоги законодавства, не проводили прийоми громадян. «Якщо голова чи його заступники не будуть виїжджати в населені пункти району, вони не будуть знати їх проблем і не зможуть оперативно вирішувати нагальні питання, що буде відбиватися на показниках роботи РДА. Як можна керувати РДА, якщо ти не зустрічаєшся з людьми, не бачиш і не чуєш їх проблем», - підкреслив Василь Хома.

«Зараз ми ліквідовуємо всі негативні моменти. Після проведених перевірок складаються відповідні звіти, які направляються не тільки в ту РДА, яку перевіряли, але й в інші РДА області для того, щоб всі бачили не тільки свої недоліки, але й недоліки інших, і мали можливість їх виправити. Крім того у кожній РДА складається план заходів щодо усунення недоліків, і всі вони усуваються в визначені терміни. Наприкінці цих перевірок ми бачимо, що є позитивні зрушення. Всі без винятку РДА поставилися відповідально до вивчення стану речей та виправлення недоліків, і зараз їх робота набагато покращилися», - зазначив Василь Хома.

Він також повідомив, що у 2011 році виїзні перевірки будуть продовжуватись для того, щоб була можливість відслідковувати, наскільки РДА покращують та удосконалюють свою роботу.

Теги