Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Потреба жителів Харківської області в продукції тваринництва може бути повністю задоволена до 2020 року

Потреба жителів Харківської області в продукції тваринництва може бути повністю задоволена до 2020 року

Документом «Основи стабільного розвитку Харківської області до 2020 року» передбачено два напрямки розвитку тваринництва: перше - виробництво товарного м'яса, друге - виробництво молочних товарів. Про це заявив на прес-конференції директор науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Микола Кизим. 

Говорячи про м'ясне тваринництво, він заявив: «Зокрема, розрахунки показали, що по м'ясу птиці ми задовольняємо потреби населення, по свинини ми по раціональним нормам споживання сильно недоїдаємо». «Основами» передбачено будівництво в Харківській області 33 свинокомплексів на суму 6,1 млрд.грн., що дасть можливість отримати 126,5 тис. тонн свинини і повністю задовольнити раціональні норми споживання мешканців Харківського регіону. 
Також Микола Кизим відзначив, що якщо займатися виробництвом чисто яловичини, то ніяких грошей не вистачить. Тому пропонується побудувати 262 молочні ферми на 500 корів кожна, що обійдеться в 7,2 млрд. грн. «Ми отримаємо 576 тис. тонн молока, а також 32 тис. тонн. м'яса великої рогатої худоби, чим задовольнимо повністю потребу жителів Харківської області, - повідомив директор НДЦ індустріальних проблем розвитку». 
Микола Кизим підкреслив, що якщо реалізувати ці два напрямки, то рівень виробництва продукції тваринництва буде задовольняти потреби жителів Харківської області до 2020 року.