Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головне багатство Харківщини - щирі, щедрі та талановиті люди. Михайло Куліняк

Головне багатство Харківщини - щирі, щедрі та талановиті люди. Михайло Куліняк

Міністр культури та туризму України Михайло Куліняк привітав жителів Харківщини з Днем області.

"Харьківська область – основна частина історико-культурного і географічного регіону під назвою Слобожанщина, яка здавна славиться своїми традиціями. З її джерел черпали наснагу відомі письменники та дослідники, цей неповторний край виколисав цілу плеяду збирачів безцінних народних перлин.

В історії нашої держави Харків – це перший університет, перший театр, перший часопис, перший художній музей, найстаріший цирк, музичне і художнє училище.

Сьогодні Харківська область є справжнім осередком збереження, відродження та популяризації народної творчості, яка єднає мільйони прихильників чарівної пісні і неповторної музики, запального танцю, образотворчого та декоративного ужиткового мистецтва. Слобожанщина – місце започаткування і проведення багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів – конкурсів Володимира Крайнєва та Володимира Горовіца, фестивалю камерної музики.

Головне ж багатство Харківщини – щирі, щедрі та талановиті люди, які своєю самовідданою працею роблять все, щоб їхній благословенний край став ще прекраснішим і заможнішим. Нехай ваш талант, професіоналізм, невичерпна енергія та сила духу надалі слугугують україні. Зі святом вас!", - з такими словами Михайло Куліняк звернувся до гостей та учасників урочистостей до Дня Харківської області.