Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наша мета - перенаправити інвестиційні потоки в промисловість і сільське господарство. Михайло Добкін

Наша мета - перенаправити інвестиційні потоки в промисловість і сільське господарство. Михайло Добкін

Харківська область традиційно була і залишається привабливим для інвестора регіоном. Створення умов, комфортних для роботи інвестора в нашій області і стане тим каталізатором, який прискорить процес активізації роботи в цій сфері, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

«Наша мета - перенаправити інвестиційні потоки в реальний сектор, в промисловість і сільське господарство, що дасть відчутний поштовх до розвитку ключових галузей економіки регіону. На тлі загальної тенденції спаду інвестиційної активності, яка фіксується провідними аналітичними компаніями, а також представництвом ЄБРР в Україні, ми впевнені, що протягом найближчих двох років Україна в цілому і наш регіон, зокрема, зможуть значно збільшити обсяг іноземних інвестицій, які прийдуть в нашу економіку», - сказав голова області в ході пленарного засідання «Стратегія економічного зростання», яке відбулося у Харкові в рамках Міжнародного економічного форуму.

Для досягнення цієї мети необхідно стабілізувати банківську систему, вийти на збалансований бюджет, а також зняти законодавчі та адміністративні бар'єри, тобто дерегулювати економіку. Що стосується політичної стабільності, то вона в Харківській області вже досягнута, - підкреслив Михайло Добкін.