Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабмін затвердив список об'єктів Харківської області, які будуть фінансуватися за рахунок екологічного фонду

Кабмін затвердив список об'єктів Харківської області, які будуть фінансуватися за рахунок екологічного фонду

15 вересня Кабінет міністрів затвердив список об'єктів у Харківській області, які будуть фінансуватися за рахунок Фонду охорони навколишнього середовища. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, процедура узгодження була складною, списки дуже довго розглядалися різними міністерствами, і лише 9 регіонів України змогли зібрати всі необхідні документи і потрапити на затвердження Кабінету міністрів. Серед них Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Луганська, Одеська, Львівська області.

Валентин Дулуб заявив, що така схема узгодження з'явилася тільки в цьому році, і ця процедура внесена до бюджетного кодексу. «Це відбулося вперше в історії існування екологічного фонду, ніколи ніхто ніякі списки не затверджував. Ніхто навіть не міг подумати, що грішми, які розподіляє обласна рада, буде розпоряджатися Кабінет міністрів і вирішувати, що на ці гроші робити», - підкреслив заступник голови ХОДА. 

«Це дуже значуща для нас подія, - зазначив Валентин Дулуб, - тому що ми можемо вже з завтрашнього дня починати фінансувати об'єкти, а робіт цих об'єктах на 30 млн. грн.» 

Також заступник керівника області проінформував, що Харківщина - один з семи регіонів України, які пройшли всі узгодження і отримали дозвіл на фінансування з Державного бюджету по лінії реформування житлово-комунального господарства.

Теги