Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Гімн Харківській області - це не просто гімн, а молитва. Володимир Дашкевич

Гімн Харківській області - це не просто гімн, а молитва. Володимир Дашкевич

Композитор Володимир Дашкевич, який написав музику гімну Харківської області, розповів під час брифінгу 15 вересня, яким чином народжувався гімн Харківщини. «У мене склалися дуже дружні відносини з харків'янами. Закохуватися у ваше місто, харків'ян, вашу культуру я почав під час фестивалю «Харьковская сирень», який ініціював Михайло Добкін.

Що стосується деякої трагічності музики, то я б сказав що це не просто гімн, а молитва, а, як Бетховен говорив, молитва - це рух від мороку до світла. Від світла до світла рухатися неможливо, тому що не буде драматургії. Тут три частини, і в третій міститься відповідь на питання першої, яка звучить по-народному епічно. І ця частина дуже важлива, адже це українська музика, яку я дуже люблю ще з першого фільму, який я робив на Україні», - розповів Володимир Дашкевич.

Також він відзначив високу майстерність музикантів оркестру Харківської обласної філармонії.

«Мене вразив оркестр, який не тільки врахував всі зауваження, але і зіграв в іншій тональності, більш зручній для хору. Я думав, що тільки в кіно оркестр може одразу змінити тональність, але музиканти виконали цю важку задачу», - зазначив композитор.