Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лише розділивши заборгованість із виплати зарплати за напрямами, можна досягти системного вирішення цієї проблеми

Лише розділивши заборгованість із виплати зарплати за напрямами, можна досягти системного вирішення цієї проблеми

Таку думку висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час засідання Державної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке відбулося в Києві. За словами Ігоря Шурми, для того, щоб ліквідувати борги, необхідно структурувати їх за напрямами:

- заборгованість на державних підприємствах, де проблему потрібно вирішувати спільно з міністерствами, від яких залежить фінансування цих підприємств;
- заборгованість на комунальних підприємствах;
- заборгованість на економічно активних підприємствах, де лише тісна співпраця з органами прокуратури надасть можливість досягти результатів;.
- заборгованість на підприємствах-банкрутах, де без тісної координації дій суду та органів прокуратури дуже важко буде розраховувати на зрушення у вирішенні цієї проблеми;
- заборгованість на підприємствах інших форм власності;
- заборгованість в бюджетній сфері.

«Лише розділивши за напрямами заборгованість із виплати заробітної плати можна підійти до системного підходу вирішення цієї проблеми. Намагання вирішити проблему заборгованості в цілому не дасть жодних результатів. Крім того, заборгованість із зарплати не можна розглядати окремо від боргів із сплати внесків до Пенсійного фонду», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, обидві пропозиції Харківської області були взяті до уваги і будуть враховані в подальшій роботі комісії.