Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антикорупційний комітет допоможе зробити більш прозорим механізм надання земельних ділянок. Василь Хома

Антикорупційний комітет допоможе зробити більш прозорим механізм надання земельних ділянок. Василь Хома

Головним юридичним управлінням ХОДА та Головним управлінням Держкомзему у Харківській області була проведена робота, в ході якої стало відомо, що в Харківській області є серйозні порушення з розподілом земельних ділянок.    

«Аналіз розпоряджень районних адміністрацій Харківської області показав, що в останні місяці перед виборчою кампанією активно проводилася робота по розподілу земельних ділянок. Так у Харківському районі за перші п'ять місяців 2010 року було видано 4399 розпоряджень, 90% з яких стосувалося земельних питань, за 2009 рік було видано 2573 подібних розпоряджень. Є аналогічні факти порушень і в інших районах Харківської області. З 2008 по 2010 рік не виконано 258 розпоряджень, тобто прийняті розпорядження на виділення земельних ділянок, але підприємства, установи, організації фізично не оформили документи і не уклали договору оренди», - заявив в ефірі програми "Час влади" заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

На засіданні антикорупційного комітету планується винести низку доручень, які зможуть зробити більш прозорим механізм надання земельних ділянок та видачу актів про укладення договорів оренди.