У Харківській області ведеться робота по боротьбі з неякісною м'ясною сировиною
Якщо м'ясопереробні підприємства хочуть, щоб в якості їхньої продукції не сумнівалися, вони повинні використовувати хорошу сировину, а не низькосортне імпортне м'ясо, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, в Харківській області робота по боротьбі з неякісною імпортною сировиною вже дає свій результат.
Про це голова області повідомив 6 вересня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо.
«Ще буквально місяць тому в Харківській області ціна на свинину живою вагою була дешевше собівартості, і багато керівників сільгосппідприємств просто кидали цю справу. Всього лише місяць тому ми почали перевіряти склади і ті підприємства, які можуть використовувати для виробництва продуктів або оптового продажу неякісне м'ясо, що ввозиться до нас. І протягом цього місяця закупівельна вартість свинини в Харківській області збільшилася. Врешті-решт, від цього виграли всі, а найбільше - здоров'я наших людей, які отримують нормальну продукцію. Це один маленький приклад, але такі кроки можуть бути дуже швидко реалізовані і скоро приносять результат», - сказав Михайло Добкін.