Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вся енергія керівництва і колективу заводу імені Малишева повинна бути спрямована на те, щоб повернути минулу славу підприємству. Михайло Добкін

Вся енергія керівництва і колективу заводу імені Малишева повинна бути спрямована на те, щоб повернути минулу славу підприємству. Михайло Добкін

Керівництво заводу імені Малишева неефективно працює, через що підприємство поступається раніше зайняті позиції на ринку збуту. У зв'язку з цим завод завантажений лише на 10 - 15% від своїх потужностей, а співробітники не отримують вчасно заробітну плату. Вивести підприємство з кризи може тільки хороший антикризовий менеджмент, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Про це він повідомив 30 серпня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо.

«Завод імені Малишева у мене викликає певну тривогу, тому що там працює велика кількість людей. Співробітники такого підприємства повинні чітко розуміти, що завод забезпечений замовленням на кілька років, що він завантажений на 100% своїх потужностей. Для цього все, від чого потрібно позбутися, має бути ліквідоване, щоб не приносити додаткових витрат підприємству, всі непрофільні активи повинні бути передані (це і гуртожитки, і об'єкти соцкультпобуту, якщо вони там залишилися), і вся енергія керівництва і колективу повинна бути спрямована на те, щоб повернути минулу славу підприємству»,- зазначив він.

Як підкреслив голова області, продукція, яку на даний момент виробляє завод імені Малишева, абсолютно неконкурентоспроможна і не користується попитом, тоді як КБ Морозова і КБ з двигунобудування успішно працюють без допомоги держави. У зв'язку з цим завод імені Малишева може втратити останнього перспективного замовлення - від Міністерства оборони України.

«У мене в зв'язку з цим великі сумніви - чи зможе завод імені Малишева виконати це замовлення», - підкреслив Михайло Добкін.