Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде відкрито 7 нових дитячих садочків

У Харківській області буде відкрито 7 нових дитячих садочків

Середня відвідуваність дитячих садочків в Харківській області на 3% вища загальноукраїнського показника. З 112 тисяч дітей відповідного віку дошкільні заклади відвідують 65 тисяч чоловік. Про це в ході прес-конференції 30 серпня повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

За його словами, середня наповнюваність груп у дитячих садках області складає 20,8 чоловік. При цьому є міста і райони, де спостерігається перевантаження дошкільних установ.

«На сьогоднішній день на 100 місць у дитячих дошкільних установах області припадає 108 вихованців. У містах цей показник - 114 осіб на 100 місць, а в сільській місцевості - 72 людини. Перевантаження спостерігається у 16 районах, 3 містах обласного значення, а також в окремих районах Харкова», - сказав Роман Шаповал.

Він підкреслив, що така ситуація пов'язана з тим, що в останні роки значну кількість дитячих садів було закрито.

«За період так званої нової історії України було закрито понад сорока дитячих дошкільних установ, причому навіть будівлі припинили своє існування», - зазначив він.

У зв'язку з цим в новому навчальному році на Харківщині буде відкрито 7 нових дитячиих садків. Із них два розташовані в Харкові, а решта - в містах і районах області.