Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський термінал дозволить збільшити приток інвестицій в регіон. Михайло Добкін

Харківський термінал дозволить збільшити приток інвестицій в регіон. Михайло Добкін

Харківський термінал, який урочисто відкрився в суботу за участі Президента України Віктора Януковича, - яскравий взірець співпраці трьох сторін - місцевої, центральної влади та приватного бізнесу. Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив в коментарі інформаційному агентству Інтермедіа-Консалтинг. "Сьогодні термінал – це завершення тривалої, кропіткої роботи тріумвірату держави, міста Харкова та бізнесу", - підкреслив він.  

"Хотів би наголосити, що без рішення територіальної громади, будівництво цього терміналу було б неможливим, оскільки саме територіальна громада звільнила інвестора від перерахування коштів на соціально-економічний розвиток міста, надала пільги з податку на землю, пільги по орендній платі, дала "зелене світло" при отриманні дозвільних документів і, таким чином, інвестувала в будівництво терміналу понад 50 млн грн", - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, ці кошти територіальна громада інвестувала у підготовку цього об'єкту. "Навіть у дуже складні часи, які були рік тому у взаєминах гілок влади, ніколи, ми не говорили "я", завжди казали "ми "... Усе будується і готується всією територіальної громадою, а не окремими компаніями і людьми", - заявив Михайло Добкін.

За словами губернатора, термінал у Харкові - найсучасніший в Україні. Він висловив впевненість на приток інвестиційних коштів завдяки реалізації цього проекту. Михайло Маркович повідомив також, що "держава сьогодні повним ходом реконструює злітну смугу, освоєно 200 млн грн з необхідного мільярду".

"Наступного року ми відкриємо злітну смугу – найсучаснішу, яка відповідає усім високим міжнародним стандартам", - відзначив Михайло Добкін.

 

Теги