Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для будівництва «Харківського «Артеку» будуть задіяні позабюджетні кошти

Для будівництва «Харківського «Артеку» будуть задіяні позабюджетні кошти

Тільки близько чверті коштів, які планується витратити на будівництво Центру оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді, будуть перераховані з бюджету. Більшу частину необхідної суми планується закрити спонсорськими внесками.

Про це голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін повідомив 26 серпня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.

«Три чверті буде позабюджетних грошей, і частина, що залишилася, буде направлятися з бюджету. Ми не в змозі сьогодні за рахунок бюджетних коштів зробити для дітей казку, а от із залученням небайдужих людей, додаткових коштів ми це зробимо. Потрібно тільки об'єднати зусилля», - підкреслив він.

За словами керівника області, новий табір буде вигідно відрізнятися від уже наявних в області не тільки матеріальними умовами, але і підходом до оздоровлення дітей.

«Це має бути такий об'єкт, який ми змогли б виставляти як зразок для всіх інших. Це не просто нові стіни, вікна і доглянута територія, це ще й новий процес виховання, нові форми роботи з дітьми, певна форма заохочення для дітей, адже туди можна буде потрапити як за путівку, що купується, так і за путівку, що дається як заохочення за гарне навчання, активну діяльність, високі спортивні досягнення. І природно, там будуть оздоровлюватися діти, які позбавлені можливості жити разом зі своїми батьками. Тому ми дуже ретельно підходимо до вирішення цього питання, і в обов'язковому порядку в бюджеті 2011 року будуть закладені гроші для того, щоб починати робити перші кроки», - сказав Михайло Добкін.