Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До оплачуваних громадських робіт з початку року в області залучено 13,9 тис. осіб

До оплачуваних громадських робіт з початку року в області залучено 13,9 тис. осіб

На проведення оплачуваних громадських робіт з початку року використано 8,5 млн.грн, в тому числі службою зайнятості – 6,4 млн.грн, підприємствами – 1,9 млн.грн., з місцевих бюджетів виділено 767,1 тис.грн. Як результат, чисельність громадян, залучених до громадських робіт, збільшилась на 5,6 тис. осіб (або на 77,2%) та склала 13,9 тис. осіб. Про це сьогодні на засідання колегії ХОДА повідомив заступник голови облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

Він також зазначив, в зв’язку з підвищенням тарифів на комунально-житлові послуги та різке збільшення користувачів субсидіями очікується суттєве збільшення навантаження на управління праці та соціального захисту населення.

«Документальне оформлення субсидій потребуватиме значних людських ресурсів. Для цього ми повинні максимально використати можливості оплачуваних громадських робіт», - підкресли Ігор Шурма.

За його інформацією, договори на проведення робіт укладені з 265 місцевими радами та 15 територіальними управліннями праці та соціального захисту населення на залучення до робіт 1024 особи. Передбачається, що до робіт будуть залучатись як безробітні, так і інші категорії населення.

Станом на 19 серпня роботи розпочато в переважній більшості районів та міст області. У них приймають участь 239 безробітних, з них найбільша кількість у Богодухівському (58 осіб), Дворічанському (27 осіб), Барвінківському (16 осіб) районах.