Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В сфері зайнятості населення області спостерігається позитивна динаміка

В сфері зайнятості населення області спостерігається позитивна динаміка

В сфері зайнятості населення області протягом 2010 року відбувались певні позитивні зміни внаслідок поступової стабілізації стану економіки області, а саме: суттєво скоротились обсяги вимушеної неповної зайнятості та вивільнення працівників, збільшились обсяги створення робочих місць, знизився рівень безробіття. Про це сьогодні на засідання колегії ХОДА повідомив заступник голови облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

«Про стабілізацію ситуації на ринку праці свідчить зменшення кількості звернень громадян до служби зайнятості. З початку поточного року на обліку перебувало 73,4 тис. громадян, що на 16,8 тис. осіб менше порівняно з січнем-липнем 2009 року. Станом на 1 серпня 2010 року статус безробітного мали 24,1 тис. осіб. Рівень офіційно зареєстрованого безробіття в цілому по області дорівнював 1,41% (на 01.08.09 – 1,97 %), середня тривалість безробіття - 6,9 місяців», - зазначив заступник голови ХОДА.

За його інформацією, на початок липня 2010 року в реальному секторі економіки було зайнято 661,2 тис. найманих працівників, з них кожний четвертий - в промисловості, кожний шостий – в освіті, кожний десятий – в охороні здоров'я та в сфері надання соціальної допомоги.