Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прибутковий податок і плата за землю - джерело наповнення місцевих бюджетів. Юрій Сапронов

Прибутковий податок і плата за землю - джерело наповнення місцевих бюджетів. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив упевненість, що єдине реальне джерело, за рахунок якого може фінансуватися в районах програма «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» - це прибутковий податок і плата за землю.  

«Давайте закінчимо розмовляти про те, що в районних бюджетах немає грошей, якщо ви будете правильно працювати - гроші там будуть. Облдержадміністрація вже кілька місяців добивається від районів розгорнутого списку всіх підприємств, що працюють на їх території. Це потрібно для того, щоб на місцях збирали прибутковий податок, який на 75% залишається в районі, щоб вівся облік правильний земельних ресурсів, тому що на сьогодні половина підприємців не платять гроші за ті земельні ділянки, які знаходяться у них в оренді. Тому припиніть кивати на відсутність коштів у бюджетах. Дайте інформацію, ми допоможемо і потім подивимося, на яку суму протягом наступного року зростуть доходи районних бюджетів », - звернувся до представника районів Юрій Анатолійович.

За підрахунками заступника голови ХОДА, сума, яку можуть додатково отримати місцеві бюджети в цілому по області, становить від 40 до 80 млн. грн.