Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області вжиті всі необхідні заходи для мінімізації наслідків низького врожаю

У Харківській області вжиті всі необхідні заходи для мінімізації наслідків низького врожаю

На жителях Харківської області ніяк не відіб'ється низький урожай зернових, який зібрали цього року сільгоспвиробники, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Про це голова області повідомив 16 серпня у прямому ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо.

«Ряд заходів, які були зроблені - це добре продумані, наперед відомі чиновницькі дії, які увінчалися мораторієм на підвищення цін на хліб, який підписали і виробники хліба, і сільгоспвиробники, і представники влади. Це дає підставу говорити про те, що у нас сьогодні немає побоювань на рахунок подорожчання соціальних сортів хліба», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, найбільше наслідки поганого врожаю відіб'ються на сільгоспвиробниках, які не одержать очікуваних прибутків.Темніше менш, саме така ситуація може змусити їх більш відповідально ставитися до своєї роботи.

«Ринкова економіка змушує людей по-іншому оцінювати на свої дії і орієнтуватися виходячи з того, що ми сьогодні маємо, в тому числі і через такі складні погодні умови. Той, хто добре працював, хто правильно вкладав гроші в землю, одержав гарний результат. У нас є господарства, які зібрали навіть у такий складний рік і 50, і більше центнерів з гектара. Хтось вміє добиватися результату, а той, хто ледарює, той і залишається ні з чим», - відзначив голова області.