Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області зменшується кількість лісових пожеж

В Харківській області зменшується кількість лісових пожеж

Завдяки заходам підвищення протипожежної безпеки, прийнятим у Харківській області, в регіоні значно знизилася кількість лісових пожеж. Так, якщо з 1 по 5 серпня їх було 40, то з 5 по 16 – всього 19.

Про це 16 серпня в ході селекторної наради з керівниками регіонів щодо протидії загрозі пожеж, що пройшла під головуванням Президента України, повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Хочу підкреслити, що кожен день цілодобово чергують 1032 блок-поста, які перекривають 2035 в’їздів у лісові насадження. Додатково тільки в серпні створено 564 кілометра мінералізованої смуги і перекопано 1514 доріг, які вели до лісу. Залучена вся техніка, яка необхідна для повної безпеки, ми надаємо допомогу нашим сусідам, якщо вона необхідна. Є ряд проблемних питань, але всі вони вирішуються в робочому порядку», - підкреслив він.

Як зазначив голова області, в регіоні прийняті всі необхідні заходи, щоб убезпечити Харківщину від пожеж. Так, в обласному центрі, кожному районі та місті районного значення було створено оперативний штаб, також був затверджений план організаційних та практичних заходів для охорони лісів від пожеж у спекотний період.