Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На трагедію в Ніжині оперативно відреагувало Головне управління охорони здоров΄я Харківської області та обласна санітарно-епідеміологічна служба. Ігор Шурма

На трагедію в Ніжині оперативно відреагувало Головне управління охорони здоров΄я Харківської області та обласна санітарно-епідеміологічна служба. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма,  12 серпня 2010 року в Харківській облдержадміністрації відбулася термінова нарада з приводу надзвичайної ситуації, яка склалася в інтернатному закладі для дітей з обмеженим ураженням центральної нервової системи, що знаходиться у м. Ніжин Чернігівської області.

У Харківській області з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій  в обласних будинках дитини, яких в області налічується 4 (де перебуває 215 дітей), інтернатних установах, що знаходяться у підпорядкуванні Головного управління праці та соціального захисту населення (3 установи / 264 дитини) та Головного управління освіти і науки (27 установ / 4100 дітей) створена міжвідомча комісія у складі представників медичної громади, санітарно-епідеміологічної служби, освіти та соціального захисту.

«Члени комісії вже розпочали відвідувати ці заклади, де проведуть огляд вихованців, проаналізують показники захворюваності гострими вірусними та кишковими інфекціями. Враховуючи те, що трапилося в м. Ніжин, ми оперативно відреагували, створили групу, щоденно проводимо моніторинг за виникненням інфекційних захворювань у вищезазначених закладах. При необхідності, обласною санітарно-епідеміологічною станцією будуть проведені обстеження на віруси», - підкреслив Ігор Шурма.

На ранок 12 серпня в інтернатному закладі для дітей з обмеженим ураженням центральної нервової системи, що знаходиться у м. Ніжин Чернігівської області, було зареєстровано 5 випадків смерті вихованців та 4 дитини знаходяться у реанімації Ніжинської міської лікарні вкрай важкому стані.

За попередніми висновками фахівців Ніжинської лікарні, у дітей зареєстрована вірусна інфекція з екзантемою диференційована з герпетичною.