Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комісія вживає невідкладні заходи

Комісія вживає невідкладні заходи

Як відзначали виступаючі під час виїзного засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в області здійснюється контроль за боєздатністю штатних пожежних підрозділів, засобів зв’язку, пожежної техніки. Проводяться щотижневі тренування особового складу пожежних підрозділів з гасіння умовних пожеж на вибухонебезпечних об’єктах. Додатково у військових частинах створені групи гасіння пожеж які забезпечені інвентарем та технікою. Проведено цільові інструктажі з особовим складом військових частин, добового наряду та варти про заходи пожежної безпеки, використання первинних засобів пожежегасіння та інші заходи.

Однак, незважаючи на проведені заходи, має місце велика кількість проблемних питань, а саме:
- незадовільне фінансування арсеналів та складів, які внаслідок цього знаходяться під постійною загрозою відключення від джерел енергозабезпечення через несвоєчасні розрахунки за спожиті енергоносії;
- недостатнє забезпечення частин пальним для проведення додаткового об’єму робіт по розчищенню територій навколо арсеналів від порослі та чагарників.

Враховуючи вищезазначене, та за результатами обговорення комісія, зокрема, вирішила:

- створити резерв паливно-мастильних матеріалів та інших ресурсів, необхідних для гасіння пожеж;

- заборонити до прийняття окремого рішення проведення військових навчань, навчальних стрільб, утилізації боєприпасів та вибухонебезпечних речовин;

- а також, враховуючи початок процесу формування державного бюджету на 2011 рік підготувати листа до Міністерства оборони України та до Кабінету Міністрів України щодо належного фінансування арсеналів та складів.