Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки громадським роботам діти заробили перші гроші. Ігор Шурма

Завдяки громадським роботам діти заробили перші гроші. Ігор Шурма

Сьогодні в м. Куп’янську відбулася урочиста церемонія вручення трудових книжок та першої заробітної плати дітям та молоді, які брали участь в оплачуваних громадських роботах з благоустрою території м. Куп’янська. Також дітям вручили дипломи виконкому Куп’янської міської ради та Подяки Куп’янського міського голови. Участь в урочистому заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

Звертаючись до присутніх, Ігор Шурма зазначив: «Дороге наше майбутнє покоління! Сьогодні у вас свято, і я вітаю вас з першим заробітком та отриманням трудової книжки. Висловлюю щиру подяку батькам, що виховали цих дітей, які під час канікул віддали свою душу та фізичну силу для благоустрою тієї землі, на якій вони ростуть. Важливо, що діти не тільки відпочили, але й попрацювали та заробили перші гроші. Я впевнений, що у цих дітей в майбутньому буде все гаразд, вони виростуть нормальними людьми, які будуть прагнути працювати та заробляти гроші, тому що вже знають ціну заробленої копійки. Також важливе й те, що діти сьогодні зрозуміли, що вони потрібні державі та своєму рідному місту, і якщо вони хочуть працювати, держава винагородить їх заробітком».

За словами Ігоря Шурми, трудові загони в м. Куп’янську існують з 2008 року, але цього року діти та молодь вперше були залучені до оплачуваних громадських робіт. Він також зазначив, що м. Куп’янськ стало першою ластівкою у залученні дітей та молоді до оплачуваних громадських робіт, і цей досвід планується розповсюдити на всю область.

Довідка. Підготовка до роботи в трудових загонах розпочалася в лютому, коли у навчальних закладах містах були проведені бесіди з учнями 9-11 класів. 25 березня було проведене перше зібрання претендентів у трудові загони, на якому були присутні 106 осіб. 24 квітня в міському парку культури та відпочинку пройшов суботник за участю 76 осіб. 29 травня був проведений ще один суботник, в якому взяли учать 60 осіб, які бажали працювати в молодіжному трудовому загоні. 16 червня в залі засідань міської ради був проведений відбір учасників до трудового загону, до складу якого увійшли 39 найкращих претендентів. 30 червня учасники загону були працевлаштовані у ТОВ «Промислово-будівельний альянс», керівник якого вже третій рік поспіль бере на себе від відповідальність у працевлаштуванні дітей.

Загін виконав всі поставлені задачі з благоутрою міста: очищені від порослі та сміття заплава та берег ріки Куп’янка, вирублена поросль та прибрано сміття вздовж правого берега ріки Оскіл. Вивезено 49 машин сміття. После работы для детей был организован досуг: посещение яхт-клуба, отдых на пляже, участие с спортивных мепроприятиянх и т.д. Зарплата детей составила от 450 до 800 грн. в зависимости от количества отработанных дней, объема работы и трудовой дисциплины.