Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Опублікований проект Податкового кодексу України

Опублікований проект Податкового кодексу України

У сьогоднішньому номері газети «Урядовий кур’єр» (№ 141(4292) та на офіційному сайті Міністерства фінансів України опублікований проект Податкового кодексу України. «Сьогодні Податковий кодекс є вкрай необхідним як для держави, так і для суспільства. Ухвалення цього документа є найважливішим елементом реалізації податкових реформ в Україні. Визначальною місією реформ є побудова сучасної справедливої фіскальної політики у розрізі оподаткування, рівність усіх платників податку перед законом та досягнення сталого розвитку економіки України», - йдеться у повідомленні відділу взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю Міністерства фінансів України.

У повідомленні також зазначається, що, зважаючи на особливий регуляторний вплив Податкового кодексу України на суспільні відносини та його значення для кожної людини, Верховна Рада України ухвалила постанову від 15 липня 2010 року «Про всенародне обговорення проекту Податкового кодексу».

Основною метою заходу є запровадження довіри між урядом та громадськістю, ефективної та тісної співпраці з підприємцями, налагодження відкритого і прозорого діалогу в контексті оподаткування.

З 3 по 20 серпня у регіонах України відбудуться «круглі» столи з обговорення доопрацьованого проекту Податкового кодексу.

Крім того, відбудуться громадські обговорення:
6 серпня – у м. Харкові
10 серпня – у м. Києві
12 серпня – у м. Львові
17 серпня – у м. Донецьку
20 серпня – у м. Сімферополі

За результатами зазначених заходів будуть зібрані та узагальнені пропозиції громадян до проекту Податкового кодексу.

Міністерство фінансів запрошує всіх бажаючих до участі в обговоренні проекту Податкового кодексу на Інтернет-форумі МФУ, де можна розмістити свої зауваження та пропозиції. Також всю необхідну інформацію та роз’яснення можна отримати у Call-центрі: тел. в Харкові - 705-28-72.