Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повітряно-десантні війська святкують 80-річчя

Повітряно-десантні війська святкують 80-річчя

Сьогодні на Меморіалі пам'яті воїнів-інтернаціоналістів відбулася урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня аеромобільних військ України та 80-річчя з дня створення повітряно-десантних військ. У церемонії взяли участь: заступник голови Харківської облдержадміністрації, учасник війни в Афганістані Василь Хома, заступник голови Харківської облради Микола Тітов, в.о. директора Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань міської ради Світлана Горбунова-Рубан, представники організацій воїнів-інтернаціоналістів міста та області.

Василь Хома від імені голови ХОДА Михайла Добкіна привітав присутніх зі святом та вручив ветеранам повітряно-десантних військ Почесні грамоти ХОДА та подяки голови ХОДА.

«Сьогодні повітряно-десантні війська святкують свій ювілей. Вся історія повітряно-десантних військ - це історія героїзму і беззавітного служіння вітчизні. Як говорив «батько» повітряно-десантних військ Василь Маргелов: "Той, хто жодного разу не залишав літак, звідки міста і села здаються іграшковими, хто жодного разу не відчував радості і страху вільного падіння, свист у вухах, струмінь вітру, що б'є в груди, той ніколи не зрозуміє честі і гордості десантника ". Той, хто коли-небудь носив блакитний берет, залишиться десантником назавжди. У цей день бажаю всім десантникам добра, здоров'я і успіхів», - зазначив Василь Хома, звертаючись до присутніх.