Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З чого починається Батьківщина? ...

З чого починається Батьківщина? ...

У далекі сорокові для маленького хлопчика Віті - жителя села Краснопавлівка Лозівського району Харківської області - батьківщина втілилася у скромному будинку сільської середньої школи. Перша парта в кабінеті української мови на другому поверсі, шкільні друзі, і звичайно - талановитий педагог, який роздивився у підростаючого хлопчини неабиякі математичні здібності. Саме рідній школі і своєму викладачеві математики в старших класах Івану Григоровичу Лілітко все життя вдячний нинішній ректор Московського державного університету Віктор Антонович Садовничий. Саме сюди - в рідне село Краснопавлівка і в стіни рідної школи при кожній можливості приїжджає відомий російський математик, вченим зі світовим ім'ям.  

Приїхав Віктор Антонович і в цьому році, ювілейному для скромної сільської школи - Краснопвлівська середня школа № 1 відзначає цього року своє 100-річчя. «Робота ректора Московського університету вимагає багато сил, самовіддачі. Коли тебе постійно оточують молоді люди, просять допомоги та консультацій, звертають свої допитливі погляди, треба робити все, щоб їм було якомога комфортніше. Це моя любов - професія викладати, а зобов'язаний я всьому ось цій школі, яку я закінчив, яку я завжди пам'ятаю і згадую», - поділився своїми почуттями Віктор Антонович.

У ювілейний рік шкільна бібліотека поповнилася комплектом підручників з різних предметів кращих російських авторів і двотомною монографією ректора МДУ, а технічний фонд школи - новеньким ноутбуком останньої моделі та проектором. І це - лише мала частина подарунків Віктора Садовничого своїй батьківщині. У планах Віктора Антоновича - допомога в зведенні православного храму в селищі Краснопавлівка Лозівського району Харківської області.